Yougurtdumplins i kokossauce

Denne ret er baseret på opskriften Pitod ka saag, som du kan finde i bogen Curry Cuisine. Her har jeg dog lavet min egen variant. Den stammer fra Nordindien, og tager lidt tid at lave, så planlæg at tilberede den en dag du har masser af tid.

Opskriften består primært af kikærter og yougurt, så den er såre simpel i ingredienser. Der, hvor der kan være en lille udfordring, er i krydderier.  Jeg har brugt ca 35 kroner på ingredienser, og faktisk er det dyreste i budgettet, hvis du allerede har et basislager af krydderier, den græske yougurt. (Hvorfor er yougurt lige pludselig blevet så dyrt?) Opskriften er beregnet til 3 sultne mennesker.

Find opskriften nederst på siden.

Først laver du dumplingerne, ved først at lave kikærtemel. Start med at tilberede kikærterne, ved at lægge dem i blød og koge dem. Nu skal du lave kikærtemel. Du skal ikke bruge særlig mange kikærter, når du skal male dem til mel. 200 gram er mere end rigeligt. Start med at skylle kikærterne.

Herefter hælder du dem over en minihakker, foodprocessor eller blender og trykker på knappen, så de bliver hakket til fint mel.

Du må endelig ikke tage fejl af kikærtemel og hummus. En dåse hummus kan ikke bruges i stedet for kikærtemel. 

Tilføj yougurt, 2 kopper vand og krydderier.

Jeg har i denne opskrift brugt Garam Masala, Gurkemeje, salt, sukker og stødt citrongræs. Det sidste brugte jeg fordi jeg ikke havde frisk eller stødt ingefær. Hvis du har ingefær så tag et stykke på ca 2,5 cm og hak det fint. Tilføj krydderierne i yougurtmassen.
Nu skal du bruge fennikelfrø.
Opvarm en pande med olie og drys fennikelfrø over og sauter dem. Efter et minut tilføjer du yougurtblandingen. Du skal nu røre rundt i blandingen, indtil blanding bliver tyk, som en blød dej. Dette tager ca en halv time. Hvis dejen ikke bliver blød efter en halv time, kan du tilføje mere kikærtemel. Når dejen er klar, hælder du den over i en smurt, firkantet kageform. Sæt den på køl i køleskabet i en halv time eller indtil den bliver lige som en kage.

Nu skal du lave sovsen. Her skal du bruge yougurt, en dåse kokosmælk, løg og krydderier.

Limejuice (du kan også bruge citron), chili, hel spidskommen og stødt koriander.
Start med at opvarme olie i en gryde, mens du hakker et løg og drys med hel spidskommen over olien. Når spidskommen har fået lidt varme tilføjer du løg. Tilføj kokosmælk, en lille smule yougurt og resten af krydderierne – vent dog med limejuicen. Tilføj salt. Rør rundt. Kog op. Tilføj vand. Lad den simre. Smag til med sukker.
Tag “yougurtkagen” ud af køleskabet og skær den ind medium firkanter. Disse firkanter skal nu steges på en pande med smør, som du ville med frikadeller. Det er ikke lige nemt med de der dumplins. Jeg bandede en del undervejs, fordi de knækker nemt. 
Hvis du ønsker at spise denne ret med ris, skal du også tilberede risen nu. Gå over til saucen og tilføj limejuice. Når alle dumplins er blevet tilberedt, er retten parat. Spis på en bund af ris, og overhæld med kokossauce. Mums. 

Velbekomme.

Opskrift: Yougurtdumplins i kokossauce

Tid: et par timer Antal personer: 3 sultne Pris: ca. 35 kroner

Dumplins:

 • 200 g kikærter
 • 750 g græsk yougurt

Krydderier til dumplins:

 • 1 tsk salt
 • ½ sukker
 • ½ garam masala
 • ½ tsk gurkemeje
 • ingefær (2,5 cm) eller stødt citrongræs, 1-2 tsk
 • olie
 • 1 tsk fennikelfrø

Kokossauce:

 • olie
 • 1 løg
 • 1 dåse kokosmælk
 • lidt yougurt

Krydderier til saucen:

 • 2 tsk stødt koriander
 • ½ tsk gurkemeje
 • ½ chili pulver
 • salt/sukker efter behov
 • limejuice, en skvæt

Sådan gør du: 

200 g kikærter skylles under vand og hældes i blender og males til mel, hældes i skål. Tilføj græsk yougurt, vand, salt, gurkemeje, garam masala og ingefær/citrongræs. 
Opvarm olie i en pande og tilføj fennikelfrø. Sauter og tilføj yougurtblandingen. Rør rundt konstant indtil dejen bliver tyk og blød. Regn med ca 30 minutter. Hæld dejen over i en smurt kageform og stil på køl i ca 30 minutter, indtil dejen bliver kage-agtig.
Tilbered sauce ved at opvarm olie i en gryde og drys med spidskommenfrø mens du hakker et løg. Tilføj løg og rør rundt i gryden. Tilføj indhold fra en dåse kokosmælk, lidt yougurt og stødt koriander, gurkemeje, chili og salt. Rør rundt. Kog op og lad den simre. Tilføj lidt vand. Smag til med sukker og limejuice.
Tag yougurtkagen ud af køleskabet og skær den i medium størrelse firkanter. Opvarm smør på en pande og rist dem, som du ville frikadeller. Kog ris imens. Server dumplins på en bund af ris med sauce. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s