Supernemt og lækkert foccacia

Jeg har bagt som en gal i denne uge. I aften skal jeg huse 45 mennesker i mit hjem, og har derfor haft travlt med at forberede lækre salater, mezze og madbrød.

Jeg er ikke den store bager. Faktisk hader jeg at bage. Jeg kan ikke lide at der altid på magisk vis kommer dej udover det hele som er umuligt at få af og mel på tøjet. Men bagning er jo rigtig billigt, og så kan jeg selv bestemme lækre ingredienser og smagsvarianter i brødet.

I denne uge har jeg bagt Angelikas “whatever-you-like” madbrød (opskrift senere) og fire varianter af denne dejlige foccacia. Jeg har snuppet opskriften fra en artikel fra Politiken, da jeg skulle bage og googlede mig frem til en overskuelig opskrift på madbrød. Så faldt jeg over denne, som er så nem at jeg ikke engang behøver at røre dejen – eller at hælde den ud på bordpladen.

Fire varianter af foccacia

Jeg bagte fire forskellige foccacia. En med soltørrede tomater (billedet), en med frisk rosmarin, en med frisk rosmarin og tørret herbes de provence og en med røget paprika og røget salt. I princippet er det kun din fantasi, der sætter grænser, når du skal give brødet smag.

Opskrift på supernem, lækker foccacia

Tid: tilberedning af dej 10 min, hævning 6 timer, ovn 25 min pris: ca en flad femmer pr brød

Ingredienser:
en halv pakke gær (25 gram)
1 ½ spsk sukker
1 ½ spsk salt
2 spsk olivenolie
5 dl vand
600 gram hvedemel
lidt mere olivenolie (til pensling)
salt til at drysse på overfladen
krydderier til smag

Sådan gør du:

Start med at gøre plads i dit køleskab, da dejen skal hæve på køl i seks timer og hæver på en kæmpe bageplade.
En halv pakke gær smuldres i små stykker i en stor skål. Tilføj lunken vand. Rør rundt med ske.
Tilføj sukker, salt og olie. Rør rundt.
Tilføj 300 g mel. Rør rundt.
Tilføj 200 g mel. Rør rundt.
Tilføj 100 g mel. Rør rundt. 
Sørg for at røre godt rundt så alt bliver blandet.
Tag en bageplade med bagepapir frem.
Hæld dejen over på bagepladen ved midten og fordel dejen så den danner en stor, bred og fin klump.
Pensl overfladen med olivenolie.
Vælg krydderi. Fx hvis du vælger soltørrede tomater, klipper du tomaterne i fine stykker og stikker i dejen. Hvis du vælger et tørret krydderi drysser du liberalt henover dejen. 
Slut af med at drysse med masser af salt.
Sæt dejen i køleskabet i seks+ timer.
Når du er klar til at bage brødet, tænder du ovnen på ca 180-200 grader (varmluft). Når ovnen er klar, bager du brødet.
Et voila. Lækkert og billigt madbrød.
Velbekommen

Leave a comment