Ruskensnusk med oksekød og gurkemeje

Her kommer en af de hurtige! Oksekød er altid let at arbejde med, og det behøver ikke at være den klassiske spaghetti med kødsovs. Denne ret, oksekød og gurkemeje, er utrolig nem og fleksibel – idet du simpelthen kan tilføje, hvad nu end du sidder inde med i køleskabet af grøntsager. Til denne ret brugte jeg gulerødder, frossen spinat, løg, peberfrugt og forårsløg. 
Som noget nyt skal du bruge soya og gurkemeje. De fleste kender gurkemeje, som det der lidt mærkelige gule krydderi, som gør retten gul, men som egentlig ikke smager af noget. Den indstilling til gurkemeje har jeg selv haft i rigtig mange år – indtil jeg fandt ud af, at jeg skulle være yderst liberal med den. Når du tilføjer en masse gurkemeje i retten – giver den en særlig bitter smag, som bliver fremhævet noget så dejligt i denne ret. 
Find opskriften nederst på siden.
Først bruner du 400-500 gram oksekød i en stor, bred gryde, mens du hakker grøntsager. Jeg brugte en håndfuld hakket spinat, en gul peberfrugt, to gulerødder, et bundt forårsløg og et stort rødløg. Start med at tilføje et hakket løg, gulerødder – og efter lidt tid gul feberfrugt og forårsløg. Rør rundt og tilføj spinat.
Til denne ret brugte jeg stærk cayenne (chili kan også bruges), gurkemeje, stødt koriander, to fed pressede hvidløg, soya sauce og mushroom sauce. Jeg har købt mushroom sauce hos Kakshiti food import – men andre butikker, der forhandler med indkøbsvarer fra Thailand, har den også. Det er ikke en katastrofe ikke at sidde inde med mushroom sauce – men der skal noget sødt i retten for at balancere bitterheden og det stærke element, du får fra chilien. Prøv dig frem med fx. sirup eller ganske almindelig honning. Hvis du en dag falder over mushroom sauce på din vej, skal du endelig købe det. Den smager ganske enkelt vidunderligt. Tilføj krydderierne i gryden.
Tilføj masser af vand. Jeg tilføjede ca tre glas. Lad retten simre. Mens du koger vand til spaghetti og gør spaghettien klar til spisning. 
Server retten i en dyb skål ovenpå spaghetti. Mums. 
Velbekomme.

Opskrift: Ruskensnusk med oksekød og gurkemeje

Tid: 20 minutter Antal personer: 3 sultne voksne mennesker  Pris: ca. 42 kroner (Det kan blive lidt mere eller lidt mindre –  afhængig af tilbud og den kvalitet, du ønsker oksekødet skal være i.)

Kødsauce:

400-500 g oksekød
et stort løg
et halvt bundt forårsløg
to gulerødder
en gul peberfrugt
en håndfuld frossen spinat
spaghetti

Krydderier til kødsauce:

to fed pressede hvidløg
soya
gurkemeje
stødt koriander
mushroom sauce/honning/sirup
stærk cayenne/chili
salt og peber

Sådan gør du:

Start med at hælde oksekødet i en gryde og steg det, mens du hakker og tilberede grøntsager. Skær dem i bidder i en størrelse, du kan lide. 
Sæt en gryde vand over til at koge til spaghetti.
Når kødet er brunet tilføjer du løg, rører rundt og herefter gulerødder. Rør rundt.
Tilføj gul peberfrugt.
Tilføj forårsløg.
Tilføj spinat.
Tilføj soya, koriander (ca 2 tsk), gurkemeje (ca 2-3 spsk eller mere), to fed pressede hvidløg, chili (du bestemmer selv hvor stærk den skal være), lidt salt og peber. Tilføj 2 spsk mushroom sauce eller honning. 
Tilføj 3 glas vand.
Lad gryden simre, mens du koger spaghetti. 
Smag retten til. 
Server i en dyb skål ovenpå spaghetti.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s