Typisk når jeg spiser hjemmelavet burger, laver jeg burgerboller ud af revet blomkål, kerner og ost. Det smager himmelsk og giver en let krydret smag, som jeg synes passer rigtig godt til hakkebøffen med mere. Jeg har dog længe haft en ønsket om at prøve at bage glutenfri burgerboller, der smager lidt mere som boller og er lidt mere bestandige – da blomkålsbrødene er meget skrøbelige og tynde.
Burgerboller uden gluten – ideel til at pleje tømmermændene
Forleden bagte jeg derfor disse boller, for at forberede en rigtig god tømmermandsmiddag til dagen efter Theis og jeg havde været ude og fejre polterabend for vores venner.
Disse boller ligger meget tungt, da de primært består af skyr – men de er meget nemme at bage – og er et sundere alternativ end at købe junk food, som man nemt kan have tendens til dagen efter en tur i byen.
Jeg blevet inspireret af opskriftet efter at have kigget i Morten Svanes Proteinopskrifter.
Opskrift på burgerboller uden gluten
Tid: 40 minutter Antal burgerboller: 4
Ingredienser
50 gram kartoffelmel
50 gram majsmel
50 gram boghvedemel
1 tsk salt
2 spsk loppefrøsskaller
1 tsk bagepulver
herbes de provence og chili
250 gram skyr
1 æg
Sådan bager du burgerbollerne
Tænd for ovnen på 200 grader. Bland melsorter, salt, loppefrøsskaller, bagepulver og krydderier. Tilsæt skyr og rør rundt. Dæk en bageplade med bagepapir og form bollerne med hænderne. Dejen er meget klæbrig og våd, men form bollerne så godt du kan. De skal helst være store boller. Bag bollerne i 25-30 minutter.
Velbekommen
Hvis du spiser glutenfrit, kan du være du også har lyst til at prøve at bage glutenfri gulerodsboller. Hvis du ikke har havregryn på lager kan du se en alternativ opskrift på bollerne på Ruskensnusks Facebook side.
2 comments