Mad ud af rester: Sådan forvandler du en rest af spaghetti med kødsovs til spændende thai-ret

Billig thai ret ud af madrester fra i går

Nogen gange går livet lidt for stærkt og min dag bliver opslugt af gøremål. Pludselig er det aften og jeg står med håret i postkassen, fordi jeg ikke lige fik planlagt aftensmaden den dag. Sådan en dag havde jeg forleden – og det bliver lidt vanskeligere ved at jeg ikke længere spiser gluten. Det sætter en del begrænsninger. Jeg kan ikke længere bare koge pasta eller tage en rugbrødsmad med leverpostej, når det skal gå lidt hurtigt.

En af de ting, jeg sørger for at have på lager, når jeg har en af de dage, er risnudler. Sammen med krydderier og evt et par slatne grøntsager, kan jeg altid lave noget ruskensnusk.

Forleden stod jeg således med en sølle kødrest fra dagen før, hvor jeg havde lavet spaghetti med kødsovs. Kødresten i sig selv var ikke nok til aftensmad til to mennesker.

Derfor besluttede jeg at transformere kødresten til en spændende thai-ret.

Opskrift på spændende thai-ret ud af spaghetti kødsovs rester

Du behøver ikke absolut at sidde med en kødsovs der er lavet af den traditionelle spaghetti med kødsovs. Du kan bruge alle slags kødrester til denne ret, ligesom du kan bruge forskellige grøntsager. I denne ret har jeg fx brugt noget så uinspirerende som et løg, en gulerod og hvidkål – da det var det eneste køleskabet kunne tilbyde mig.

Ingredienser

1 rest af kødsovs

1 hakket løg

1 eller 2 håndfulde hvidkål

1 gulerod

½ pakke risnudker

 

Krydderier og smagsforstærkere du skal bruge

chili

2 fed pressede hvidløg

sesamfrø (1 eller 2 spsk)

peanuts (2 spsk)

citronsaft (en god skvæt)

tamarind (en god skvæt)

 

Start med at koge noget vand til risnudlerne – fx i en elkoger. Tag en stor bred gryde eller sauterpande frem. Opvarm lidt olie og tilføj hakket løg. Rør rundt. Tilføj de andre grøntsager. Tilføj kødet. Tag en skål og put risnudlerne i. Hæld kogende vand over og lad nudlerne trække i ca 7 minutter. Hæld vandet fra herefter. Hæld de bløde nudler op i sauterpanden og rør godt rundt. Tilføj hvidløg, chili, peanuts og smag til med tamarind og citronsaft.

Velbekommen.

 

One comment

Leave a comment