Billige glutenfri morgenboller med dadler

morgenboller

Det er efterhånden ved at blive en tradition for mig at bage boller hver søndag morgen. Normalt forbinder man hjemmebag med overskud, og det er som sådan ikke fordi jeg er et overskudsmenneske. Langt fra.

Grunden til at jeg bager er fordi jeg på det seneste har stødt på alletiders billige, nemme og hurtige opskrifter på hjemmebag der består af glutenfrit bag. I hverdagen kan jeg godt savne brød og særligt boller til morgenmad og jeg har altid opfattet brød om morgenen som en særlig luksus. Derfor er det fantastisk at kunne stå op og bage disse boller, glæde familien der står og klapper i hænderne af begejstring, og samtidig kunne spise bollerne uden de efterfølgende negative konsekvenser i kroppen.

Som en bonusting tager jeg de overskydende boller med mig, hvis jeg er inviteret til fødselsdag om eftermiddagen, hvor traktementet oftest består af lagkage, kanelsnegle og boller i massevis.

Disse boller i denne opskrift er meget nemme at lave, sundere end de fleste og de smager himmelsk. Dog vil jeg lige give et indspark: Sørg altid for at lave en lille portion, da bollerne smager bedst samme dag de er bagt. De bliver hurtigt tørre og kedelige – og det gælder forøvrigt for det meste glutenfri hjemmebag.

Opskrift på lækre billige glutenfri morgenboller med dadler

morgenboller2Denne opskrift på nemme glutenfri morgenboller med dadler har jeg tyvstjålet fra kogebogen “Sundere kager uden sukker, mælk og gluten” af Tanja Thara AAkerlund. Kogebogen er fantastisk og jeg kan varmt anbefale den. Den indeholder masser af dejlige opskrifter på kager og brød, som består af billige ingredienser man kan købe i Netto, Fakta og Rema 1000.

Jeg har dog lavet lidt om i opskriften for at gøre den endnu billigere og da jeg ikke er mælkeallergiker bruger jeg almindelig mælk i stedet for soyamælk. Hvis du ikke har allergi overfor gluten men bare vil skrue ned for indtaget, kan du med fordel bruge almindelige finvalsede havregryn og dermed gøre prisen for bollerne endnu billigere.

Ingredienser:

120 gram havregryn

120 gram majsmel

60 gram solsikkekerner

40 gram hørfrø

1/2 tsk salt

1 tsk kardemomme

1 1/2 tsk bagepulver

2 æg

2 dl mælk

2 spsk rapsolie (for et sundere – men dyrere alternativ brug kokosolie, som købes billigst i Rema 1000)

50 gram dadler uden sten

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Rør alle tørre ingredienser sammen i en stor skål. Bland det hele godt med håndkraft. Hak dadlerne og tilføj dem i skålen sammen med mælk og olie. Bland det hele godt med håndkraft.

Pisk æggene i en lille skål og tilføj i skålen med de ingredienser. Vend forsigtigt, men grundigt. Dejen skal være våd men fast.

Form bollerne med hænderne og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Ja, bollerne er ekstremt våde og uhandy – men det er lige præcis sådan de skal være.

Bag i ovnen i 20 minutter.

Velbekommen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s