Om bloggen

martine

MARTINE GJEDE

Jeg har i mange år været glad for at lave ruskensnusk. Jeg har bare ikke været klar over, hvad jeg lavede – eller at det rent faktisk smagte godt. I vinteren 2010-2011 stod jeg i en situation, hvor jeg vendte hver en 2 krone. Det gjorde min veninde også. Vi spiste tit hos hinanden og fandt ud af, at vi egentlig begge holdt af at lave ruskensnusk, fordi det var billigt. Derudover holdt vi af at tilføje masser af sjove krydderier og saucer. Det udviklede sig til en konkurrence, hvor vi udfordrede hinanden i at lave billigt, anderledes ruskensnusk.

Ruskensnusk betyder simple ingredienser i en pærevælling i en gryde. Men i min verden betyder det også billigt, velsmagende mad. I mange år har jeg levet på et begrænset budget, og det har tvunget kreativiteten frem, hvis jeg da ikke skulle leve af kedelige dåsetomater og spaghettistænger.

På denne blog vil du finde billige, velsmagende retter til et begrænset budget. Alle madingredienser, jeg bruger i maden, kan du finde i Netto, Fakta eller Rema 1000. Desuden har jeg fra begyndelsen af november 2014 levet glutenfrit – så derfor vil de fleste opskrifter, du finder, her på bloggen være uden hvedemel og andre kornprodukter.

Fælles for alle opskrifter er, at jeg bruger mange krydderier – derfor vil det være en god ide en gang for alle at investere i krydderier – eller finde dem undervejs som du laver mad. Krydderier er en god investering. På sigt er det billigere at opbygge et godt basislager med krydderier, tørre bønner og linser, end at ty til panikløsning med frikadeller, kødsovs eller koteletter. Heldigvis er mange forskellige interessante krydderier let tilgængelige i dagens Danmark. Prøv Føtex, Søstrene Grene eller Tiger. Hvis du bor i en storby, vil jeg også opfordre dig til at gå på opdagelse i en kiosk, der forhandler varer fra Mellemøsten, Thailand eller Pakistan. Her skal du også købe dine saucer, bønner og linser.

Mine opskrifter er pædagogiske og kræver ingen forudgående viden om krydderier eller saucer.

Opskrifterne du finder her på bloggen er enten mine egne eller inspireret af opskrifter fra kogebøger eller andre blogs. På disse opskrifter kan du altid finde en reference til originalen. Hvis du ønsker at skrive om mine opskrifter eller publicere dem, vil jeg bede dig om at linke her til bloggen med en klar reference.

Billederne på bloggen er mine egne.

Velkommen til! Jeg håber, at du finder masser af inspiration til selv at lave billigt, velsmagende ruskensnusk.

LIDT OM MIG

Når jeg ikke laver mad, arbejder jeg med markedsføring og kommunikation, særligt med fokus på sociale medier. Jeg hjælper virksomheder med at optimere markedsføring, annoncering, kommunikation, tilstedeværelse og branding på for eksempel Facebook, Twitter og LinkedIn. Derudover har jeg bl.a. skrevet bogen “Twitter for virksomheder”. Du kan læse mere om mit professionelle virke her. Jeg bor i en villa udenfor København sammen med min mand, bonussøn og en multifarvet temperatmentsfuld kat, som er glad for stærk karry i kokossovs.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s