Bønner og linser

cropped-design1-e1415876589832.jpg

– Opdateres løbende –

Kikærter

Kikærter købes som tørre bønner i poser eller på dåser. De har et højt indhold af protein og kostfibre og er et alletiders billigt alternativ til kød. Brug dem i gryderetter, mos dem og lav falafler eller frikadeller, brug dem til hummus og dyp dine grøntsager og fladbrød deri, blend til mel – ja mulighederne er mange. Dåser kan købes i Netto og Rema 1000. Nogle gange har Netto tilbud på de tørre kikærter, men ellers har jeg set dem billigst i Rema 1000, små supermarkeder/kiosker, der handler med mad og varer fra Mellemøsten eller Tyrkiet (op til halv pris i forhold til andre supermarkeder).

Sådan tilbereder du tørre kikærter:

Læg kikærterne i blød i en skål med koldt vand inden du går i seng. Ærterne skal ligge mellem 7-12 timer. Sørg for endelig ikke at lægge kikærterne i blød end længere end 12 timer, da de så bliver dårlige. Når du står op om morgenen og inden du tager afsted, hælder du vandet fra og sætter dem på køl. Når du kommer hjem, skal kikærterne koges i rigelig vand mellem 40 minutter og op til 5 timer (alt efter hvad du skal bruge kikærterne til og hvor bløde og lækre de skal være). Typisk koger jeg tit for mange ærter, da det er svært at beregne. Kikærterne vokser nemlig til dobbelt størrelse. Dem jeg ikke bruger til den ret, jeg har tiltænkt, fryser jeg ned i portioner.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s